Voorstellen

Voorstellen


Naam: Agnes


Leeftijd: 37 jaar


Lievelingsfilm: Minoes


Lievelingsboek: Harry Potter


Lievelingsdier: Kip

Mijn naam is Agnes, praktijkhouder van Agnes Domen Remedial Teaching.


In 2014 heb ik mijn eigen remedial teaching praktijk opgericht.

Daarvoor heb ik gewerkt in het speciaal onderwijs als leesspecialist en als dyslexiespecialist ben ik werkzaam geweest bij Fontys Fydes ONL. Ik heb ervaring met kinderen met leer- en gedragsstoornissen. Jaarlijks volg ik bij- en nascholing om mijn kennis up-to-date te houden.

 

Belangrijk vind ik het om een goed contact met kind, ouders en de leerkracht te hebben. Mijn ervaring is, dat bij een goede samenwerking tussen deze partijen, het kind hier veel baat bij heeft.

Mijn passie ligt bij het begeleiden van kinderen. Kinderen zijn vaak onzeker en/ of gefrustreerd geworden, omdat het leren niet lukt.

Samen met het kind kijk ik naar wat al goed gaat en wat nog niet lukt. Samen stellen we doelen op vanuit het vertrouwen en geloof dat iedereen kan groeien.  Door  het creĆ«ren van een positief werkklimaat en aan te sluiten bij de manier van leren die bij het kind past (bijvoorbeeld het gebruik van beelden, gehoor of beweging) krijgt een kind weer zelfvertrouwen en plezier in het leren, wat mij een heel fijn gevoel en een brede glimlach geeft. Ik vind het ontzettend fijn om dit werk te doen. Om een kind vooruit te helpen en te zien opbloeien!


Opleidingen

  • Leraar Basisonderwijs aan Hogeschool de Kempel in Helmond (nummer 1 Pabo van Nederland!)
  • Master Special Educational Needs (SEN) afstudeerrichting Remedial Teaching,  extra Certificaten: spellingproblemen, psychopathologie en oplossingsgericht werken
  • Master SEN afstudeerrichting Dyslexiespecialist
  • Gecertificeerd dyslexie behandelaar ONL
  • Gecertificeerd Behandelaar ERWD/dyscalculie  LBRT ( Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers)
  • Trainer Alle teksten de Baas! Begrijpend lezen voor groep 5 t/m voortgezet onderwijs